Aeropress - Užitečná a inovativní metoda extrakce kávy

Aeropress je jednou z mnoha metod extrakce kávy, možná nejinovativnější, která si v posledních letech získává stále větší uznání jak v Itálii, tak v zahraničí.

Vznik Aeropressu je poměrně nedávný a datuje se do roku 2005, aby reagoval na potřebu sportovců připravit kávu v krátkém čase a v jakékoli situaci.

Jde o jednoduchý, ekonomický systém, ideální i na cestování, který nabízí vynikající extrakci kávy a umožňuje těm, kdo ji připravují, působit na mnoho proměnných: dávka, zrnitost, teplota vody, předinfuze, doba louhování a tlak.

Aeropress - Užitečná a inovativní metoda extrakce kávy_dersut_cz-min

Konstrukce Aeropressu se skládá ze dvou do sebe zapadajících válců: jeden válec má flexibilní vzduchotěsné těsnění, které se vejde do většího válce, podobně jako injekční stříkačka.

Jak extrahovat kávu pomocí Aeropressu

Aeropress lze použít podle tradiční metody nebo podle "obrácené" metody.

Tradiční metoda spočívá v umístění Aeropressu s filtrem směrem dolů, takže káva před použitím konečného tlaku pomalu prosakuje.

Inverzní vyžaduje, abyste provedli infuzi otočením přístroje s filtrem nahoru. Tímto způsobem je káva zcela vyluhována, než ji znovu otočíte a použijete tlak nezbytný pro extrakci.

Aeropress - Užitečná a inovativní metoda extrakce kávy_new-min

Pro dobrý výsledek jako vždy nikdy nešetřete na kvalitě směsi, která musí mít podobně jako filtrovaná káva nepříliš řídkou texturu. Z tohoto důvodu je vždy vhodné začít s kávovými zrny - jako je BIO káva Dersut, 100% Arabica (k dostání v internetovém obchodě).

Aeropress je praktický, ekonomický, snadno se používá, snadno se čistí, je zcela omyvatelný a přístupný ve všech svých částech a nehrozí u něj problémy kvůli usazeninám, vodnímu kameni nebo plísním. Také zabírá velmi málo místa. 

Nechte se vést zvědavostí a objevte nový způsob extrakce kávy!